cauta in site

REZULTATE PRELIMINARE 3T 2014

REZULTATE PRELIMINARE 3T 2014

2014: un an… paradoxal! Cum va fi 2015?

În 2014 pare că cifrele nu au contat aşa mult în peisajul pieţei. Ştirile cu rezultate financiare, devenite deja rutină la finele fiecărui trimestru, au fost eclipsate de subiecte mult mai spectaculoase legate de domeniu… pe tot parcursul anului!
Tocmai se încheie un an tumultuos marcat de demisii la vârful supravegherii, urmăriri penale, reţineri, un nou ASF o dată la 3 luni… şi, recent, chiar proteste de stradă având ca subiect asigurările.
Paradoxal, pare că analizele de piaţă şi-au pierdut din popularitate. Chiar şi aşa, în planul doi, cifrele pieţei protestează de mult! De prea multă vreme ne uităm la cifre şi ne întrebăm… oare cum e posibil?
De prea multă vreme acest domeniu este prins între vocea asiguraţilor care îşi doresc asigurări ieftine, despăgubiri rapide şi de valoare cât mai mare. De prea multă vreme asigurătorii sunt prinşi – intenţionat sau conjunctural – între lupta preţurilor mici, daunele în creştere şi insatisfacţia asiguraţilor!
Mirajul de moment al cotelor de piaţă şi goana dupa cash au condus, de fapt, la servicii de slabă calitate… Paradoxul e, şi aici, că “ne dorim” menţinerea preţurilor mici dar şi servicii onorabile!
2014 se va încheia sub semnul acestei situaţii paradoxale iar actorii pieţei –  companii, brokeri, supraveghetor… vor trebui să rezolve probleme acumulate în ani… în cel mult câteva luni!

Alex ROȘCA

{filelink=69}