cauta in site

REZULTATE PRELIMINARE T1 2012

REZULTATE PRELIMINARE T1 2012

Creștere cu ghilimele

După 3 ani de scădere asigurările din România au marcat prima creștere ușoară. Putem să-i spunem într-adevăr creștere? Sau, mai degrabă doar o stagnare a scăderii? Ne aflăm în fața unei evoluții spectaculoase?
Fiecare prim trimestru a fost unul atipic, atât ca ierarhii cât și ca evoluție a pieței. Cu toate acestea, întotdeauna primul trimestru a punctat tendința de evoluție a domeniului asigurărilor.
Într-un context economic deloc favorabil, fără niciun alt domeniu care să dea “o mână de ajutor”, creșterea din primul trimestru marchează doar că piața și-a atins potențialul de scădere. Pe scurt: mai jos de 2011 piața nu prea mai poate merge.
A ieșit piața din “recesiune”? Răspunsul la această întrebare îl vom afla după primele trei trimestre ale anului când, după ce vom analiza evoluția a trei fracțiuni consecutive de an, vom putea aplica sau nu definiția „dinamicii celor trei perioade consecutive”.
Perioada ianuarie-martie marchează așadar o creștere din care nu trebuie să facem un spectacol. Mai degrabă un rezultat care a depins de evoluția atipic pozitivă a unei companii din piață. Cu toate acestea, în absența altor variabile, primul trimestru ne furnizează un singur element de scenariu: piața asigurărilor din România ar putea trage linie cu subscrieri care ar depăși cu puțin 1,9 miliarde euro.

{filelink=46}