cauta in site

REZULTATE PRELIMINARE 3T 2012

REZULTATE PRELIMINARE 3T 2012

UN CLASAMENT DE FOTOGRAMĂ!

După primele nouă luni ale anului pare că piaţa are doi lideri… Oare?

Cifrele perioadei amintite ne aduc un nou lider al pieţei, OMNIASIG, despărţit de liderul en-titre de doar 10.428 EUR. Mult… puţin… cert este că cele doua companii au, la 2 zecimale, aceeaşi cotă de piaţă.

Dacă am privi clasamentul în spiritul său, da, am putea spune: piaţa are doi lideri! Cu toate acestea, concluzia cifrelor e una fără dubii: oricât de mică ar fi diferenţa, liderul pieţei este unic, fie el şi la 1 eurocent diferenţă de următoarea clasată!

Situaţia inedită de la varful clasamentului ne atrage atenţia asupra luptei ascuţite din piaţa asigurărilor unde fiecare cent contează! De fapt, 10 poliţe CASCO în plus pentru una dintre companii ar fi putut tranşa poziţia de lider, o poziţie care contează cel puţin la capitolul imagine în faţa clienţilor.

O altă concluzie desprindem din această luptă strânsă… 1+1+20.428 EUR = Locul I… Piața a dovedit că 1+1<2 în ceea ce priveşte cota de piaţă a două companii care fuzionează.

Prezentul marcat de scăderi de business în domeniu va dilua explicaţia pentru care, după fuziune, noul OMNIASIG are cu aproape 3 puncte procentuale mai puţin decât anul trecut după absorbţia BCR Asigurări… dar dincolo de acest aspect concluzia când ne uitam la cifrele primelor 9 luni este evidentă: fiecare cent contează!

{filelink=51}