cauta in site

REZULTATE PRELIMINARE 2011

REZULTATE PRELIMINARE 2011

Cum va fi 2012?
În anul 2008, domeniul asigurărilor atingea un maxim istoric.
Trendul descrescător al pieţei a pornit în 2009 şi, de-atunci, fiecare început de an anunţă o perioadă dificilă.
2012 este al patrulea an în care domeniul se confruntă cu noi şi vechi provocări, an în care va trebui să depăşească alte obstacole, provocate de contextul economico-financiar intern şi internaţional. 2012 vine după un an în care piaţa a scăzut cu aproape 7%, diminuându-şi volumul cu aproximativ 120 milioane EUR, indicatorii generali au coborât la nivelul înregistrat în perioada  2004 – 2007, iar gradul de penetrare în PIB a atins cote dintre cele mai reduse.
Acestea fiind circumstanţele, 2012 a debutat sub spectrul creşterii presiunii exercitate asupra pieţei, al intensificării politicilor investitorilor în direcţia reducerii cheltuielilor, pentru sporirea eficienţei sau/şi a profitului.
Toate acestea, pentru al patrulea an consecutiv. Concepte precum subscriere prudentă, politici de tarifare obiective sau curăţarea portofoliilor se repetă şi ele în pledoariile asigurătorilor, ca la fiecare început de an.
Şi totuşi, suntem într-o piaţă în care asigurările obligatorii dau tendinţa, cele auto decid totul, iar popularizarea largă a asigurărilor facultative rămâne un obiectiv. În plus, leasingul ar putea avea un nou impact, pentru că o bună parte dintre contracte vor ajunge la maturitate.
Ştim cum a debutat 2012 şi îi anticipăm provocările.
În aceste condiţii, putem spera la un final de an optimist pentru piaţă?

{filelink=44}