cauta in site

PAID a achitat daune de aproape 1,6 milioane lei in primele 5 luni. Peste 1,74 milioane de locuinte sunt asigurate

La sfarsitul lunii mai 2020 erau active la nivel national 1.742.244 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara fata de luna anterioara, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

Gradul de cuprindere in asigurare se mentine la 19,29% in mai 2020.

In primele 5 luni din 2020, PAID Romania a achitat daune in valoare totala de 1.587.909 lei, conform datelor de pe site-ul companiei.

Din totalul locuintelor asigurate, cele mai multe polite PAD sunt incheiate pentru apartamente, respectiv 1.028.338, in timp ce pentru case erau valabile 713.906 polite.

Potrivit PAID, 74,9% dintre politele active au fost incheiate in mediul urban si 25,1% in mediul rural. In functie de tipul locuintei, 94,4% dintre politele PAD sunt incheiate pentru cele de tip A si 5,6% pentru locuintele de tip B.

In ceea ce priveste distributia pe regiuni, cele mai multe polite active sunt, in continuare, in Transilvania (22% din totalul politelor), Bucuresti (19%) si Muntenia (18%). La polul opus, cea mai mica acoperire o intalnim in Bucovina (3% din totalul politelor), Maramures (3%), Crisana (4%) si Dobrogea (4%).

PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii, cutremure sau alunecari de teren asupra locuintelor.

In ultimele saptamani, inundatiile au afectat aproape toata tara, mii de locuinte fiind afectate de ploi si inundatii severe, conform datelor publicate zilnic de IGSU.

Luna iunie a acestui an a fost cea mai ploioasa din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundatii severe si numeroase probleme intr-un interval de timp foarte scurt, a declarat recent Presedintele Klaus IOHANNIS.

Totodata, in contextul inundatiilor cu care se confrunta comunitati din intreaga tara, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a pregatit o serie de informatii utile pentru romanii care au incheiat o polita de asigurare a locuintei (obligatorie sau facultativa).