cauta in site

Veniturile EUROINS Romania au crescut cu 29% in T3 2019

EUROINS Insurance Group a inregistrat, in cel de-al treilea trimestru din 2019, venituri consolidate, conform IFRS, de peste 315 milioane de euro. Veniturile EUROINS Romania au crescut cu 29%, la aproape 197 milioane de euro, iar cele ale EUROINS Bulgaria au avansat cu 45%, la 89 milioane de euro.

Profitul net consolidat al grupului este de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar EUROINS Bulgaria si EUROINS Romania sunt printre cele mai profitabile entitati, urmate de ETI - asiguratorul de calatorii al EUROINS, o companie de frunte pe piata asigurarilor de calatorie din Ucraina. In acest trimestru, EUROINS Macedonia de Nord a devenit lider de piata pe segmentul asigurarilor agricole, in tara respectiva, iar performanta profitabila se va mentine, cu prognoza de realizare a unui profit net de un milion de euro pana la finalul anului.

"EUROINS Romania a crescut traditional pe segmentul RCA, dar compania a inregistrat o crestere si pe liniile de business Proprietate si Calatorii. Rezultatul tehnic al companiei s-a inrautatit din cauza conditiilor mai dificile de pe piata RCA din Romania, dar cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat in mod semnificativ. Compania asteapta cu interes anuntatele schimbari legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generala de sanatate a pietei asigurarilor si vor pune capat, in sfarsit, abuzurilor practicate de catre unele ateliere de reparatii si alte entitati", au transmis reprezentantii companiei.

EUROINS Insurance Group isi mentine angajamentul de a creste si inregistra performanta, precum si de a oferi o experienta imbunatatita clientilor sai in pietele in care activeaza si, de asemenea, isi propune sa continue expansiunea in Europa centrala si de est.

EUROINS Insurance Group (EIG), cu sediul central in Bulgaria, opereaza in noua tari europene si detine subsidiare de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina si Georgia. EIG opereaza de asemenea in Grecia si Rusia, si detine o companie de asigurari de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 2,5 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EUROHOLD Bulgaria activeaza in operatiuni de asigurari, leasing, vanzari auto, management de active si investitii.