cauta in site

Transelectrica cauta asigurator RCA si CASCO pentru autovehiculele din parcul auto

Compania Nationala de Transport a Energiei Electrice TRANSELECTRICA va organiza, in luna iunie, o licitatie pentru achizitionarea de servicii de asigurare RCA si CASCO, fara fransiza, pentru autovehiculele din parcul auto al companiei, pe o perioada de 12 de luni, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Valoarea estimata a contractului este de 1,9 milioane de lei.

Conform anuntului, se vor asigura urmatoarele:
  • RCA si CASCO pentru un numar de 33 de autovehicule noi cu masa maxima intre 1900-3000 kg, care se vor achizitiona prin aprobarea ministerului de resort.
  • RCA si CASCO pentru 63 de autovehicule noi care se vor cumpara prin Programul RABLA si care se vor incadra in caracteristicile tehnice ale parcului existent.
  • RCA pentru 3 trailere ce urmeaza a fi achizitionate.
  • RCA pentru 337 de autovehicule.
  • RCA pentru 14 autovehicule care urmeaza a fi achizitionate in timpului Acordului Cadru si CASCO pentru 21 de autovehicule (inclusiv semiremorci) care urmeaza a fi cumparate.
Conform caietului de sarcini asigurarea RCA se solicita pentru preajudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, iar asigurarea facultativa CASCO de avarie si furt a autovehiculelor, pentru limitarea pierderilor in caz de dauna si tinerea sub control a riscurilor cu costuri rezonabile. "In cadrul contractelor subsecvente, asigurarile RCA si CASCO se intocmesc pe durata de 12 luni de la data expirarii politelor de asigurare RCA si CASCO in vigoare, pentru toate autovehiculele, inclusiv cele noi care urmeaza a fi achizitionate", arata caietul de sarcini.

Asigurarea CASCO include acoperirea riscurilor minimale pentru care se acorda despagubiri, in cazul distrugerii sau avarierii vehiculului asigurat. De asemenea, include ciocniri, lovituri, izbituri cu alte autivehicule sau alte corpuri, zgarieturi, incendiu, furt, vandalism, asigurarea urmand sa acopere toate pagubele autovehiculelor ca urmare a tururor evenimentelor aparute, indiferent de conducatorul auto implicat in eveniment.

In cazul scoaterii din functiune prin vanzarea sau casarea autovehiculelor asigurate, polita de asigurare aferenta se va rezilia de la data vanzarii sau radierii autovehiculului din circulatie, in baza actelor doveditoare.

Conform anuntului, asiguratorul trebuie sa aiba in vedere acordarea gratuita a extensiei "asigurarea de accidente a pasagerilor", inclusiv a soferului de autoturisme asigurate CASCO, pentru suma unica de deces, invaliditate si cheltuieli medicale de 20.000 de lei/persoana, indiferent de numarul pasagerilor.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 25 iunie 2019, ora 15:00.

TRANSELECTRICA este controlata de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, cu un pachet de 58,69%, iar orintre actionari se numara si Fondul Proprietatea.

Compania a inregistrat in primul trimestru a anului venituri de 649 milioane lei, in scadere cu 5% fata de T1 2018, in timp ce profitul net a fost de 38 de milioane lei, in scadere cu 44% fata de acceasi perioada a anului precedent, pe fondul preturilor mai mari la energie.