cauta in site

ALLIANZ, parteneriat cu o companie cyber, pentru a imbunatati detectarea amenintarilor informatice

ALLIANZ a incheiat un parteneriat cu Cynet, un dezvoltator de solutii informatice, pentru a se proteja mai bine impotriva eventualelor brese de securitate si atacuri cibernetice. In acest sens, ALLIANZ va adopta platforma de securitate cyber conceputa de Cynet, care combina, printre altele, reactii si masuri post-atac, pentru o experienta mai cuprinzatoare in domeniul securitatii informatice.

Avand in vedere ca este una dintre cele mai importante companii de asigurari la nivel global, ALLIANZ e, potrivit Dow Jones Stability Index, in topul companiilor care isi protejeaza cel mai bine datele impotriva riscurilor cibernetice. Cu toate acestea, ALLIANZ, ca alte companii recunoscute la nivel international, vrea sa blocheze toate eventualele cai de acces pe care le-ar putea exploata infractorii cibernetici.

Atacurile cibernetice sunt in continua crestere, atat ca frecventa, cat si ca rafinament. Mai mult, odata ce un infractor priceput reuseste sa treaca de un sistem avansat de securitate, detectarea si lupta impotriva atacului informatic sunt mult mai complicate. In cazul in care companii precum ALLIANZ vor sa raspunda corect unui astfel de scenariu, trebuie sa se concentreze pe sisteme de aparare eficiente.

"Vechea analogie cu stingerea unui incendiu nu mai este valabila - seamana, mai degraba, cu un razboi, in care fiecare tabara isi adapteaza continuu actiunile si aduce noi si noi arme pe front, incercand, astfel, sa isi prinda in capcana oponentul", a subliniat, potrivit Insurance Business Mag, Ralf SCHNEIDER - CIO, ALLIANZ.

"Cynet este o solutie ce poate identifica, bloca si raspunde oricarui tip de atac, la nivelul tuturor punctelor finale, serverelor si clientilor. Acest lucru inseamna ca atacurile pot fi detectate si abordate cu o minima intarziere de timp, direct la nivelul punctelor finale, inainte ca infractorii cibernetici sa atinga alte niveluri din interiorul organizatiei, in mod similar cu tratamentul aplicat unei rani la mana sau la picior inainte ca bacteriile sa intre in sange", explica Eyal GRUNER - Co-founder & CEO, Cynet.