cauta in site

Compania Softelligence a lansat un program pentru pregatirea viitorilor angajati care sa sustina inovatia de tip fintech si insurtech

Softelligence, partener strategic pentru industria bancara si de asigurari in procesul de transformare digitala si inovatie, are in plan sa continue in 2019 dezvoltarea accelerata a operatiunilor la nivel international. Pentru pregatirea viitorilor angajati, compania a lansat Softelligence Academy, un program educational ce isi propune formarea de specialisti pentru industriile bancara si de asigurari care sa sustina inovatia de tip fintech si insurtech a clientilor Softelligence.

Programul include workshop-uri si sesiuni care nu doar pregatesc noii angajati, dar care ii tin la curent si pe actualii membri ai echipei cu noi tehnologii precum machine learning, artificial intelligence, analiza predictiva sau vizualizare de date si dezvoltare de depozite de date (data warehouse). Academia Softelligence urmeaza sa organizeze o noua editie la inceputul anului viitor.

Softelligence a inaugurat, in ultimii doi ani, reprezentantele din Canada, la Toronto si din Marea Britanie, la Londra.

Pentru cresterea operatiunilor la nivel global, compania va avea nevoie de o echipa cu cel putin 50% mai mare decat in 2018. "In urmatorii doi ani ne propunem sa aducem alaturi de noi inca 100-150 de noi colegi care sa sustina cresterea accelerata din cadrul Softelligence", declara Adrian BLIDARUS, CEO al companiei.

Infiintata inca din 2006 de catre Adrian BLIDARUS si Teodor BLIDARUS, Softelligence s-a separat recent de compania-sora FintechOS, astfel incat ambele entitati sa se poata concentra pe operatiunile principale care le-au adus succesul in ultimii ani.

Softelligence se concentreaza pe furnizarea de servicii complementare de accelerare a dezvoltarii digitale a companiilor din zona financiar-bancara si din asigurari. Experienta in domeniul financiar-bancar pe care Softelligence a acumulat-o in ultimii ani constituie un avantaj competitiv major pentru dezvoltarea pe termen mediu si lung, dar si un beneficiu imediat care sa ii permita sa reactioneze prompt la dinamica industriei in care activeaza.

"Directiile noastre strategice pentru urmatorii ani vizeaza dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala si analiza de date. In acelasi timp, mentinem si activitatea traditionala de dezvoltare software pentru clientii din tara sau din afara si continuam sa ne concentram pe domeniul Data & Analytics . Ramanem totodata un partener esential pentru implementarea de proiecte FintechOS", explica Adrian BLIDARUS.

Dupa finalizarea separarii de FintechOS, echipa Softelligence s-a dezvoltat semnificativ atat pe parte operationala, cat si tehnica, ajungand in prezent la aproape 200 de specialisti. Daca ritmul de crestere se va pastra, compania va avea in 2020 aproximativ 400 de angajati.

La nivel geografic, compania continua sa furnizeze servicii de accelerare digitala pentru clientii din Romania, CEE, UK si Canada, in special din industria de asigurari si cea bancara, atat prin dezvoltarea operatiunilor din Canada si Marea Britanie, cat si prin identificarea altor piete cu potential de extindere.

Centrele de unde se vor livra serviciile vor ramane in Bucuresti si Craiova. Compania ia in calcul insa si identificarea si deschiderea de noi centre de dezvoltare in alte orase din Romania.

Grupul Softelligence estimeaza ca va finaliza anul 2018 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 8 milioane euro. "Pentru anul viitor tintim o crestere de peste 50%", incheie Adrian BLIDARUS.