cauta in site

Vienna Insurance Group - lider absolut la nivelul pietei de asigurari din Bulgaria

Subsidiarele din Bulgaria ale grupului austriac Vienna Insurance Group (BULSTRAD si BULSTRAD Life) au generat (n.red.: insumat) in primele sase luni ale anului curent un volum de subscrieri de circa 84 milioane euro, echivalentul unei cote de piata de 14,5% - clasandu-se din acest punct de vedere in fruntea societatilor de asigurare din Bulgaria.

Totodata, reprezentantii VIG subliniaza ca cele doua subsidiare se regasesc in fruntea topurilor alcatuite dupa criteriul volumului de prime brute subscrise pe principalele linii de business: asigurari de viata, respectiv asigurari generale.

Astfel, BULSTRAD a fost cel mai mare asigurator non-life din Bulgaria, raportand la jumatatea anului curent un volum de prime brute subscrise de 58 milioane euro (12,7% cota de piata).

De cealalta parte, BUSTRAD Life - cel mai mare asiguratori de viata din Bulgaria, a detinut o cota de piata de 21,5% (PBS de 26 milioane euro).

De asemenea, reprezentantii grupului austriac subliniaza ca BULSTRAD Life detine cea mai mare cota de piata si pe linia de asigurari de sanatate: PBS de 8,5 milioane euro, echivalentul unei cote de piata de 27%.

In ceea ce priveste piata de pensii private, Vienna Insurance Group este actionarul majoritar al DOVERIE - cel mai mare fond de pensii private din Bulgaria: 1,2 milioane contribuabili, cota de piata a DOVERIE pe acest segment fiind de 26,6%.

Bulgaria are o populatie de 7,2 milioane locuitori care cheltuie anual, circa 150 euro pentru produse de asigurare: "In comparatie, densitatea asigurarilor la nivelul Austriei este de 2.000 euro pe an. Aceasta diferenta demosntreaza potentialul enorm al acestei piete de asigurare", au afirmat reprezentantii VIG.

Grupul Vienna Insurance Group activeaza pe 25 de piete de asigurare, marea majoritate facand parte din regiunea Europei Centrale si de Est. "Pe langa piata din Bulgaria, VIG mai este lider de piata in Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Macedonia si tarile de la Marea Baltica".