cauta in site

GENERALI vinde operatiunile din Panama pentru 172 milioane dolari

Italienii de la GENERALI au anuntat ca au incheiat un acord de vanzare a operatiunilor din Panama catre ASSA Compania de Seguros pentru suma de 172 milioane dolari. "Tranzactia face parte din planul de optimizare a prezentei geografice, de eficientizare a operatiunilor si de imbunatatire a alocarii capitalului", a transmis grupul italian intr-un comunicat de presa.

Grupul GENERALI este prezent pe piata de asigurari din Panama din anul 1970, pe segmentul non-life. Tranzactia este supusa aprobarii din partea autoritatilor de reglementare.

Amintim faptul ca in toamna anului 2016, GENERALI a anuntat retragerea din 13-15 piete considerate ca fiind nerelevante sau mai slab performante, pentru a-si optimiza capitalurile si activitatea la nivel de grup.

In luna iulie a acestui an, GENERALI a anuntat ca a incheiat un acord de vanzare a companiilor sale de asigurare din Columbia - GENERALI Seguros si GENERALI Vida - catre grupul german TALANX, pentru 30 milioane euro.

Totodata, GENERALI a finalizat recent vanzarea companiei sale de asigurari generale din Guatemala - ASEGURADORA GENERALI, catre partenerii locali, suma tranzactiei nefiind dezvaluita.

Totusi, retragerea GENERALI din Panama, respectiv alte piete din America Latina, nu este una definitiva, urmand a continua sa desfasoare operatiuni la nivel international prin intermediul GENERALI Employee Benefits, GENERALI Global Corporate & Commercial si EUROP ASSISTANCE, au anuntat reprezentantii companiei.

"Aceasta tranzactie reprezinta un pas inainte in reechilibrarea prezentei geografice a grupului GENERALI in intreaga lume. Din acest punct de vedere, realizam progrese importante. Anuntul nostru recent in ceea ce priveste iesirea noastra de pe pietele de asigurare din Columbia si Guatemala, coroborat cu acest acord, ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele, de a face din GENERALI o companie mai supla", a declarat Frederic de COURTOIS, Group CEO Global Business Lines & International, GENERALI.