cauta in site

Actionarul CROATIA Osiguranje va investi peste jumatate de miliard de euro pana in 2021

Holdingul ADRIS Grupa - proprietarul CROATIA Osiguranje - unul dintre cele mai mari grupuri de asigurare din regiunea Europei Centrale si de Est, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca pana in anul 2021 circa 4 miliarde kuna (echivalentul a 540 milioane euro) in dezvoltarea afacerilor.

Potrivit ADRIS, jumatate din suma este alocata dezvoltarii afacerilor din turism, cealalta jumatate fiind alocata celorlalte domenii unde holdingul desfasoara activitate: asigurari, real estate, tutun, respectiv industria alimentara.

"In anul 2016, ADRIS a inregistrat cresteri ale indicatorilor cheie in toate domeniile de activitate. Preconizam ca vom inregistra cresteri similare si in anul curent, pe fondul programului de investitii", au afirmat reprezentantii holdingului croat.

In ultimii cinci ani, ADRIS a investit peste 4 miliarde kuna - cel mai mult in complexul MAISTRA (grup format din 9 hoteluri si 8 resorturi turistice de lux - in statiunile de la Marea Adriatica - Rovinj si Vrsar), CROMARIS (ferma piscicola si unitate de prelucrare si conservare a pestelui si a produselor din peste), respectiv CROATIA Osiguranje - infiintata in 1884 - cea mai mare si cea mai veche companie de asigurari din Croatia si din zona ECE, avand subsidiare in Slovenia, Serbia si Macedonia. ADRIS a preluat CROATIA Osiguranje in anul 2014, cand aceasta a fost scoasa la vanzare de guvernul croat.